Deze website maakt gebruik van cookiesDraadloze oordopjes

De uitvinding van het bluetooth systeem in 1994 heeft de markt van de koptelefoon en de oordopjes helemaal veranderd. We kennen allemaal wel het probleem dat de draadjes van onze koptelefoon en oordopjes in de knoop en door elkaar zitten. Ook al rollen we ze netjes op en doen we de draadjes in onze zak dan raken ze alsnog in de knoop. Super vervelend! Bovendien kan het veel onnodige tijd kosten om de draadjes helemaal uit elkaar halen. Om het gebruiksgemak voor onszelf een stuk makkelijker te maken kunnen we bijvoorbeeld overstappen van de koptelefoons en oordopjes met draadjes naar bluetooth oordopjes. Dit zijn draadloze oordopjes die je vaak in een hoesje kan stoppen om ze niet kwijt te raken en zo vermijd je de knopen in de draadjes van de oordopjes. Bovendien laden ze 9 van de 10 keer ook nog is op in die hoesjes!

tafels

Merken en variabelen

Je hebt verschillende merken en variabelen in de draadloze oordopjes. Je hebt bijvoorbeeld de Airpods van Apple die je kan connecten met je Iphone zodat je via het bluetooth systeem muziek kan luisteren. Apple zorgt ervoor dat het systeem van de oordopjes up to date blijven waardoor je er lang gebruik van kunt maken. Dit klinkt als veel voordelen wat het ook zeker is. Het enige nadeel wat sommige mensen vinden is dat ze bang zijn om ze kwijt te raken omdat ze wat kleiner zijn dan dat je wellicht gewend bent. Naast Apple heb je een grote concurrent in de markt zitten genaamd Samsung. Die kennen we allemaal wel. Samsung is echter ook al langer bezig met het produceren van draadloze oordopjes. Zo hebben zij in juli 2016 hun eerste modellen (Samsung Gear IconX) gelanceerd en zijn ze sindsdien aan het innoveren en verbeteren. Een jaar later kwamen ze met een verbeterde versie: Samsung Gear IconX (2018). Deze versie zou een langere batterij levensduur moeten hebben dan de vorige versie.


In februari 2019 lanceerde Samsung samen met de Samsung Galaxy S10 de Samsung Galaxy Buds en werd vanaf toen een grote medespeler op de draadloze oordopjes markt. Met het vernieuwde design en de verlengde batterijduur gingen ze als warme broodjes over de toonbank. De bovengenoemde merken ken ongetwijfeld al, maar welk merk het ook zeer goed doet is Sony. Met de minder-makkelijk te onthouden naam: Sony WF-1000XM3 staan deze bluetooth oordopjes hoog in de lijst qua kwaliteit. Met een volledig opgeladen batterij gaat de oordopjes maar liefst 6 uur lang mee. Als je accu onderweg toch leeg gaat kan je met 10 minuten oplaadtijd alweer 1,5 uur lang naar je favoriete nummers luisteren.


Voor- en nadelen

Aan elk voordeel zit een nadeel. Natuurlijk zijn bluetooth oordopjes onwijs fijn om te gebruiken omdat je geen last hebt van die vervelende draadjes. Maar het nadeel aan die bluetooth oordopjes is dat ze wel een keer leeg raken, met oordopjes die een draad hebben heb je daar echter geen last van en kan je continu ongestoord naar je favoriete muziek luisteren.